Keuzehulp voor de afwerking van vloeren, wanden en meubels

Wil je een keukentafel van eikenhout beitsen in een donkerder tintje? Een parketvloer afwerken? Of wil je weten waarmee je houten kinderspeelgoed kunt afwerken? Onze keuzehulp helpt je het juiste afwerkingsproduct te vinden voor vloeren, wanden, meubels en houten objecten. Doorloop de stappen en ontdek hoe je hout het beste kunt behandelen!

Waarom hout behandelen?

Hout kan naar wens behandeld worden met verschillende producten om zo bijvoorbeeld de kleur en glansgraad van het hout te veranderen. Ook kan je hout behandelen tegen vocht en slijtage. Om hout langdurig te beschermen is het noodzakelijk het hout goed af te werken met professionele lak of olie.

Hoe kies ik de beste bescherming?

Ga je douglas hout behandelen? Of wil je juist hardhout behandelen? Niet alleen de houtsoort is belangrijk voor het kiezen van de juiste behandeling. Bij een parketvloer zal je bijvoorbeeld na moeten gaan of je voor olie gaat of voor lak. Zowel olie als lak geven hout goede bescherming tegen vocht, krassen en slijtage. Lak zal echter een laag bovenop het hout vormen en hoeft minder vaak onderhouden te worden dan olie. Olie trekt in het hout en vereist elke 2 à 3 jaar periodiek onderhoud. Volg de keuze hulp voor de verdere opties om bij het meest geschikte product uit te komen!

Wat gebeurt er met het uiterlijk?

Er zijn tal van mogelijkheden wanneer je hout gaat behandelen. Zo kan je een tafel van teakhout beitsen in een donkerdere kleur, of je kan een meubel van acacia hout behandelen met een natuurlijke lak, waardoor de natuurlijke uitstraling volledig behouden blijft. De keuze van het product hangt dus uiteraard af van het gewenste uiterlijk. Via de keuzehulp vind je het product dat bij jouw wensen past.

Hout afwerken met professionele producten

Of jou nou grenen hout behandelen wilt, of douglas hout gaat behandelen, kies voor een product van goede kwaliteit voor de beste en mooiste bescherming. Gebruik daarnaast onderhouds- en reinigingsproducten die hierbij passen. Zo heb je jarenlang plezier van het hout!

Parketlak.nl keuzehulp

Onze keuzehulp helpt je het juiste afwerkingsproduct te vinden voor vloeren, wanden, meubels en houten objecten. Doorloop de stappen en ontdek hoe je hout het beste kunt behandelen!