5 tips om je parketvloer mooi te houden

5 tips om je parketvloer mooi te houden

5 tips om je parketvloer mooi te houden 1200 628 Parketlak.nl

Je hebt een prachtige parketvloer. Nu wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk goed blijft. In dit blog geven we je een aantal onderhoudstips om de vloer zo mooi mogelijk te houden.

1. Het begint met een goede afwerking

Zorg dat de vloer netjes is afgewerkt. Hoe netter hij is afgewerkt, hoe langer de vloer meegaat. Kies dus altijd voor professionele parketlak of olie en houd je aan de instructies van het product. Als je voor een lak hebt gekozen, betekent dit minder onderhoud dan een olie, maar ook een gelakte vloer verdient aandacht.

2. Houd je parket schoon

Is er wat omgevallen? Zorg dat je het direct opruimt! Dit geldt ook voor water, als je dit laat staan kan het in de kieren komen en kan je op den duur zwarte randen krijgen. Dweilen is overigens geen probleem, zorg dan wel dat je de dweil goed uitwringt en controleer dat je geen schoonmaakmiddel gebruikt die de vloer kan aantasten.

Parket schoonmaken

3. Periodiek onderhoud

Afhankelijk van de afwerking van je vloer zal je periodiek onderhoud uit moeten voeren. Een geoliede vloer moet vaak na 2 à 3 jaar weer behandeld worden met olie. Wanneer een gelakte parketvloer begint door te slijten of er slecht uit begint te zien, zal deze opgeschuurd moeten worden en opnieuw gelakt moeten worden.

4. Gebruik viltjes onder meubels

Krassen in een vloer kan je beter voorkomen dan genezen. Zorg daarom voor zachte viltjes onder meubels en til ze op wanneer je ze verplaatst. Hierdoor beperk je krassen, strepen en deuken.

5. Sloffen en sokken

Hoewel een goed behandelde en opgedroogde vloer best wat kan hebben, is het allerbeste nog altijd op sokken of sloffen lopen. Hierbij wordt de vloer het minst belast.

Sloffen en sokken parketvloer

Met deze tips kan je extra lang genieten van je mooie parketvloer. Heb je zelf ook tips voor het onderhoud aan een parketvloer? Laat het ons weten!