Met welke verf kan ik het beste de keuken schilderen?

Met welke verf kan ik het beste de keuken schilderen?

Met welke verf kan ik het beste de keuken schilderen? 1200 628 Parketlak.nl

Met name in de keuken is het niet te voorkomen dat de muren vies worden. Er komen nou eenmaal spetters op tijdens het afwassen of koken. Sommige spetters veeg je zo weg, maar al snel trekt het vuil in de muur, of poets je ook de verf van de muur wanneer je het wilt schoonmaken. Mogelijke oplossingen zijn het plaatsen van tegeltjes of een plaat bij de risicogebieden zoals de gootsteen en achter het fornuis, maar daar wordt het niet altijd mooier op. Het alternatief? Werk de muur af met Naturel Finish.

Schrobvaste verf

Er zijn verfsoorten die direct beter bestand zijn tegen reinigen: schrobvaste verf. Schilder je de keuken met deze verf, dan ben je al aardig op weg. Helaas kunnen vet- en tomaatspetters behoorlijk hardnekkig zijn en zijn ook veel schrobvaste verfsoorten hier niet altijd tegen bestand. Met welke verf kan je de keuken dan wel schilderen? Goed nieuws: met alle schrobvaste verven, mits je hem daarna afwerkt met een transparante lak: Trae Lyx Naturel Finish. Dit is een onzichtbare lak die over de verf wordt aangebracht en de muur beschermt. Zo kan je een verf naar keuze aanbrengen en deze onzichtbaar afwerken met een lak van topkwaliteit.

Onzichtbare bescherming

Trae Lyx Natural Finish is een transparante lak, op basis van 2 componenten. De lak is ideaal voor zowel lichte als donkere muren die zijn afgewerkt met bijvoorbeeld latex, stucwerk of spack. Wanneer de lak wordt aangebracht over de muur, vormt het een beschermlaag. De lak is mat en nagenoeg onzichtbaar, waardoor de uitstraling van de muur behouden blijft. Een wand behandeld met Naturel Finish is makkelijk te reinigen. De spetters blijven op het oppervlak en trekken niet in, waardoor je ze er gemakkelijk vanaf kan poetsen. De lak blijft hierbij intact, en daarmee blijft de verf dus ook gewoon zitten. Zo blijft de muur jarenlang mooi!

Naturel Finish aanbrengen

Trae Lyx Naturel Finish aanbrengen is niet lastig. Schilder eerst de muur in de gewenste kleur en laat hem goed drogen. Voor het mooiste resultaat raden we je aan om vervolgens altijd de gehele muur te lakken met Naturel Finish, in plaats van alleen de risicogebieden. Zo zorg je ervoor dat er geen overgangslijn zichtbaar wordt en de gehele muur beschermd is. Hoewel de lak nagenoeg onzichtbaar is, ligt hij wel iets op de muur. In een goed verlichte keuken zou je de overgang dan kunnen zien.

Met welke verf kan ik het best de keuken schilderen? Trae Lyx

Plak de randen af en zorg dat het werkblad afgedekt is met plastic of karton, zodat er geen lak op terecht kan komen. Meng vervolgens de 2 componenten zoals voorgeschreven en breng deze aan met een goed verzadigde roller. Het beste resultaat wordt verkregen door de lak aan te brengen met een microvezel roller met een haarlengte van 9 mm. Houd je verder aan de voorgeschreven hoeveelheid lak per m2, zodat de laag niet te dun of te dik wordt. Voor een goede bescherming zal je minimaal 3 lagen moeten aanbrengen. De lak is 7 dagen na het aanbrengen volledig belastbaar.

Frisse keukenmuren

Trae Lyx Naturel Finish geeft een super sterke en onzichtbare bescherming aan geverfde keukenmuren en andere oppervlaktes. Het maakt de oppervlaktes goed afneembaar en beschermd de onderlaag. Om de laklaag zo goed mogelijk te behouden, is het verstandig om een bijpassend onderhoudsmiddel te gebruiken voor het schoonhouden van de muur: Trae Lyx Onderhoudsmidddel Naturel. Hiermee blijft de muur jarenlang mooi en fris!