Met welke verf kan ik mijn meubels schilderen?

Met welke verf kan ik mijn meubels schilderen?

Met welke verf kan ik mijn meubels schilderen? 1200 628 Parketlak.nl

Wil je een meubel opfrissen met een nieuw kleurtje? Of heb je een kaal meubeltje gekocht die je wil afwerken? In dit blog vertellen we je met welke verf je houten meubels kunt schilderen.

Dekkende afwerking

Een meubel van pimpelpaars naar kanariegeel? Het kan natuurlijk allemaal. Wel is het verstandig dat je meubels uiteindelijk slijtvast afwerkt, zodat de verflaag zo lang mogelijk mooi blijft. Vooral dressoirs die intensief gebruikt worden, denk hierbij aan krassende sleutels, zou je goed af kunnen werken met een sterke lak. Hier kan je bijvoorbeeld Trae Lyx Naturel of Project Meubellak voor gebruiken.

Transparante afwerking van meubels

Een meubel kan je goed afwerken, zonder dat je het hout hoeft te verstoppen onder een dekkende verf. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden.

Meubels schilderen met lak

Wil je een slijtvaste afwerking? Dan kan je het beste voor een meubellak kiezen, zoals Trae Lyx Project-Meubellak. Deze lak bestaat uit 1 component en is verkrijgbaar in ultramat, mat, zijdeglans en hoogglans. Op een kaal meubel kan je het best eerst de Trae Lyx Grondlak aanbrengen voor het mooiste resultaat. Na het drogen lak je de meubel af met 3 lagen Project-Meubellak. De lak zorgt ervoor dat het meubel bestand is tegen slijtage, huidvet en chemicaliën.

Wil je een tafel afwerken, of een ander oppervlak wat zwaarder belast gaat worden? Kijk dan eens naar een 2 componentenlak, zoals Trae Lyx Naturel. Dankzij de toegevoegde verharder is deze lak nog sterker en slijtvaster. De lak is ultra mat, waardoor de tafel onbehandeld lijkt.

Trae Lyx Naturel Ultra Mat

Meubels kleuren met transparante kleurbeitsen

Een transparante afwerking van meubels betekent niet dat je het meubel geen kleurtje kan geven. Hout is heel goed te kleuren in een andere tint, terwijl de houtnerf zichtbaar blijft en het hout een natuurlijke uitstraling houdt. Er zijn ontelbaar veel kleuren beschikbaar. Trae Lyx heeft 24 kleurbeitsen die ook nog eens onderling te mengen zijn. De beits kan alleen op kaal hout aangebracht worden. Eventuele oude laklagen zullen dan ook eerst volledig verwijderd moeten worden. Kleurbeitsen bieden geen bescherming tegen krassen en chemicaliën. Het meubel zal na het kleuren met Meubellak of Naturel afgewerkt moeten worden.

Meubels afwerken met olie

Wil je een nóg natuurlijkere look en feel? Dan kan je meubels ook afwerken met een olie. Olie is iets minder goed bestand tegen chemicaliën en krassen, maar voor licht gebruik is olie zeker een goede optie. De Trae Lyx Raw Wood Effect Oil (verkrijgbaar voor licht en donker hout) geeft houten objecten een nagenoeg onzichtbare maar optimale matte bescherming. Zo behoudt het meubel de look en feel van onbehandeld hout.

Trae Lyx kleurbeits