Wat is de beste 2 componenten vloerlak of parketlak?

Wat is de beste 2 componenten vloerlak of parketlak?

Wat is de beste 2 componenten vloerlak of parketlak? 1200 628 Parketlak.nl

Welke 2 componenten parketlak of vloerlak ‘de beste lak’ is, hangt sterk samen met de vraag: Waar ga je het voor gebruiken? Ga je een houten vloer lakken? Dan is de keuze afhankelijk van de houtsoort, de plaats van de vloer en het gewenste uiterlijk.

Is 2 componentenlak altijd beter dan 1 componenten lak?

2K is vaak harder en slijtvaster. Dit betekent echter niet dat het altijd de beste keus is. Bij een zachte houtsoort kan je zelfs beter helemaal geen 2 componenten parketlak gebruiken. Gaten en deuken worden namelijk niet tegengehouden door een lak, wanneer er bijvoorbeeld een naaldhak op staat. Een harde lak zal dan gaan barsten. In dit geval is een 1 componenten vloerlak geschikter, omdat zo’n lak beter mee kan veren en niet zo snel zal barsten.

Sterke 2 componenten parketlak

Heb je een parketvloer van een harde houtsoort? Dan is een 2 componenten (2K) lak ook een goede optie. Voor ruimtes die zwaar belast worden, zoals openbare ruimtes, of wanneer er vaak huisdieren over de vloer gaan lopen, is een 2 componentenlak de beste keus, zoals 2K projectlak, 2K Naturel of 2K Naturel Extreme. Wordt de ruimte niet zwaar belast, zoals een slaap- of logeerkamer, dan is een 1K lak voldoende. Het voordeel van een 1K lak is dat deze gemakkelijker is aan te brengen. Kies in ieder geval een professionele lak voor de beste kwaliteit.

2 componenten parketlak

Naturel of Projectlak?

Wil je een glanzende vloer of vind je een uitstraling van een olievloer mooi? Dan zou Projectlak een goede keus voor jou kunnen zijn. De 2K lak is bestand tegen de meeste chemicaliën en heeft een zeer hoge slijt- en krasvastheid. Hij is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. Wil je een vloer met een natuurlijk en onbehandeld uiterlijk? Dan is naturel of naturel extreme de beste 2 componenten lak voor jou. De ultra matte lak is van hoge kwaliteit en is ook goed bestand tegen intensieve belasting.

Droogtijd lak

De meeste 2 componentenlakken zijn na zo’n 5 tot 6 uur overschilderbaar. Sinds kort is er ook een nieuwe lak beschikbaar: Bruud Excellent Woodfinish. Deze lak is sterker dan de meeste 1 componenten lakken en kan dus ook in ruimtes gebruikt worden waar vaker voor 2K wordt gekozen. Deze lak heeft een kortere droogtijd, na 2-3 uur is deze sneldrogende lak al over te schilderen. Bruud is verkrijgbaar als ultramatte lak, matte lak, glans lak en hoogglans lak.

Trae Lyx winactie