Wat kan je doen tegen een te gladde vloer?

Wat kan je doen tegen een te gladde vloer?

Wat kan je doen tegen een te gladde vloer? 1200 628 Parketlak.nl

Glijd je snel uit over jouw vloer of trap? Of breekt jouw hond bijna zijn poten wanneer hij door de woonkamer rent en weer eens uitglijdt? In dit blog geven we je 5 tips voor het verminderen van gladheid op jouw parketvloer!

1. Parket afwerken met olie

Veel parketlakken zijn een stuk gladder dan olie. Olie trekt namelijk in het hout, terwijl lak op het hout een laag vormt. Door de vloer met olie te behandelen zal het hout meer van zijn oorspronkelijke structuur behouden en daarmee minder glad worden.

2. Kies een matte afwerking

Ga je toch liever voor een gelakte vloer? Kies dan voor een matte afwerking in plaats van glans. In veel matte producten zit een lichte korrel, die niet alleen de glans weghaalt, maar ook zorgt voor een anti-slip effect. Met de matte lakken wordt het hout dus minder glad. Speciaal voor trappen is er een anti-slip trappenlak, deze is ook in zijdeglans variant te krijgen.

3. Speciale anti slip polish

Er zijn verschillende anti-slip polish middelen op de markt die de vloer ook stroever kunnen maken. Pas dan wel op dat je de polish de laklaag niet aantast en indien nodig gemakkelijk te verwijderen is, zodat toekomstige laklagen goed hechten. Houd er wel rekening mee dat zulke polish lagen invloed kunnen hebben op de garantie op jouw  parketvloer en lak die er al op zit. Controleer dit bij de winkel of parketteur waar de vloer en lak aangeschaft zijn.

4. Vloerkleden

Uiteraard kan je ook een vloerkleed leggen op plaatsen waar het glijden het meest tegengegaan moet worden. Doe dit overigens niet als je vloerverwarming hebt liggen onder het parket, de warmte zal plaatselijk ingesloten worden door het kleed, waardoor het hout meer zal gaan werken en uiteindelijk niet meer strak ligt.

Andere oplossingen

Liever niet opnieuw de vloer behandelen of verbergen onder kleedjes? Dan kan je natuurlijk ook zorgen dat je voeten minder glad zijn. Zowel voor mensen als voor huisdieren zijn er verschillende anti-slip sokken en sloffen op de markt, die zorgen dat je minder snel uitglijdt. Heb jij een andere tip tegen een te gladde vloer? Laat het weten via het contactformulier, dan voegen wij hem toe aan het blog!